News Update :

VIDEO: Sejenak Menonton Upin dan Ipin

September 2, 2010

VIDEO TERKINI 

UPIN & IPIN 2010 - Ramadhan Kembali Lagi (part 5)



UPIN & IPIN 2010 - Ramadhan Kembali Lagi (part 4)

credit to Les' Copaque
Share this Article on :

26 comments:

msafru said...

Thank's sob telah berbagi, ak jadi ingat waktu masih dikampung juga sering bantu bikin dodol

alehkayong said...

Salam,
terima kasih atas paparan 'video' U dan I , terkenang suasana zaman kecik-kecik dulu.akan saya kongsi dengan anak-anak.:=)

BRI Jakarta Veteran said...

anak saya sangat menyukai Upin & Ipin

harto said...

kalau sudah di depan tivi terus ada tayangan upin ipin, langsuuung tuuh anak saya sama cucu saya paliing suka upin ipin. pernah di jalan ada yang jual balon upin ipin, langsung ribuut minta di beliin upin ipin.... waaah senangnya. hebat euy upin ipin paliiing top.
sukses selalu n tetap semangat

achmad taher said...

upin ipin tontonan mendidik, dan bikin org tua terbantu. anak saya kalo lg mewek nonton ipin langsung diam, he...he..maju terusss.

Apai Ngelai said...

salam bro,

memang menghiburkan... semoga ada persaingan sihat untuk buat filem animasi tempatan setanding keluaran barat :)

lina@women's perspectives said...

Wah, sayang sekali koneksi sedang tidak mendukung...

pengumpulblog said...

Hik...lucu dan menghiburkan. sekali-sekala lihat animasi sebegini memang seronok. lepas ni nak contact upin dan ipin belajar buat dodol.

budiawanhutasoit said...

saya suka sama upin dan ipin...
sederhana, tapi menghibur serta lucu...
maju terus upin dan ipin...

Melanau Blogger said...

Upin..ipin, betul..betul...betul

Jiox said...

tuntunan, tontonan dengan tema yang mudah untuk dimengerti untuk anak2, my cousin habis minta dibelikan sandal ipin upin. menunggu berbuka sambil nonton ipien. he he..

nature said...

this is never play in TPI, greats video

fishing trip said...

upin ipin, betchul..betchul..betchul..

Jiox said...

sutradara, penulis skenario and all artist alkatro zone mengucapkan: happy 'aidil fitri.. mohon maaf zahir dan bathin. menu special hari ni, ape ni? he he :D

Rizky2009 said...

istirahat sejenak buat liat vidio pin upin sekalian mau ucapim met lebaran, mohon maaf lahrdan batin jika saya pernah buat salah

Diary Osi said...

numpang tengok tu film bang....hehehehehe *agak kacau logat melayu saye ya bang

harto said...

Hartohadi dot com mengucapkan :
Selamat Iedul Fitri 1 Syawal 1431H, Taqobalallahu minna wa minkum Shiyamana washiyamakum Taqobalallahu Yaa Kariim, Minal Aidin Wal Faidzin ....Mohon maaf lahir dan batin....

Domain Forwarding said...

salam
minum green tea sebelum, komen betul betul betul he he
sobat ingin tukar host ke worpress.org? wp memang best lah di gugel.. kalau host di blogger enaknyo tak perlu kite keluarin budget lagi :)

bisnis pulsa gratis said...

acaranya upin dan ipin sangat menghibur.

UII Fans said...

Artikel yang menarik..
Makasih infonya..
Salam...:)

Fakultas Teknik Sipil dan Perencanaan
Universitas Islam Indonesia
http://fcep.uii.ac.id/

kerajinan tembaga said...

upin ipin salah satu karya anak bangsa yang di rampas malingsia

copper craft said...

upin ippin bikin gemes sekali excellent cartooon

stock market said...

Thank's sob telah berbagi, ak jadi ingat waktu masih dikampung juga sering bantu bikin dodol

Ipung Purwanto said...

http://ipungpwt.blogspot.com/2011/07/berhenti-sejenak.html

ikutan nonton juga dehhh sama si Unyil dan Ucrit.

TONGKAT GURAH VAGINA said...

Masyarakat melayu memang harus bangkit, jangan kalah dengan film film barat terkadang yang tidak sesuai dengan adat melayu.

sprei bed cover said...

wow nice steady interesting and useful info, really nice blog
sprei anak
sprei murah
bed cover murah

Post a Comment

 

© Copyright al-basri 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.