News Update :

PERCAYA ATAU TIDAK !!!

August 10, 2009

1. Sekurang-kurangnya ada lima orang dalam dunia ini menyayangi anda, dan sanggup mati kerana anda atau menyayangi anda dalam beberapa cara.

2. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.

3. Senyuman dari anda boleh membawa kebahagiaan buat seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda.

4. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.

5. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.

6. Kalau bukan kerana anda seseorang itu tidak akan berasa bahagia.

7. Anda seorang yang istimewa dan unik dimata seseorang.

8. Seorang yang tidak diketahui sedang menyayangi anda.

Fikirkan, walaupun sesekali kita berasa hidup keseorangan didunia ini. Ingatlah pada waktu itu ada seseorang sedang menunggu, sedang mengharap, sedang memerhati atau sedang menyayangi kita.
Share this Article on :

29 comments:

waluyo said...

kalau seperti itu mah so pasti percaya, hanya saja apakah juga saya harus mencarinya atau mengacaknya secara random? piye jal?

sha89 said...

wahh...sgt best la entry ni...buat kite senyum sorang hehe...

ntah la xtau nk percaya ke x...tp dari segi nk motivasikn diri, bleh la pecaya. :)

sweet btul klau ade org yg akn ingat kite tiap kali sebelum tido~

The_JaeV said...

Wah keren,,,


Ada gk y yang inget saya sebelum tidur heheheh

kang jaiman said...

yakin pasti!!! klo ini percaya 150% aq mas.....

NURA said...

salam sobat,,ya saya percaya sih,,
salah satunya ada seseorang yang selalu mengingat saya.
ada seseorang yang ingin seperti saya ngga kesampaian jadi iri dan benci deh,,,

pokehack said...

wah ternyata banyak juga hal2 yg unik ya kekkee

Mas said...

memang itu lumrah manusia, mengingati seseorang sentiasa ada dihati kita.

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

betul cakap basri tue... sekurang-kurangnya ada orang menyanyangi kita dalam dunia nie

Anonymous said...

...tiba-tiba rasa seronok, maklumlah dah tau rupanya ada yang ingat saya sebelum dia tidur.
saya sukalah,hehe... terima kasih al-basri

Abu Inayat said...

Nah kalo yang ini saya pasti percaya. 100%.
he he he
jadi semangat nih. Sangat motivatif

ard said...

ya percaya....

lina@happy family said...

Bagus artikelnya Sobat. Ya, saya percaya...

ekosulistio said...

percaya 99%.. bagus postingannya...

Saung Web said...

Ah.. andaikan semuanya seperti itu... seronok lah hidup nih..

Wanita Indonesia-IFS said...

terima kasih sob, article yang sangat menarik ,percaya deh :D

◄liat yoo™► said...

???????????

ZATYA BAJA ITEM DO FOLLOW said...

hmm..ku percaya..

posting nya sip, top markotop..

rachmat said...

apapun bisa terjadi jika Rabb mengizinkan :D

Anonymous said...

mantebh...

hadi said...

benar sobat...

ocim said...

percaya banget bang

Wiryo Saputra said...

percaya donk. cuma sayangnya kita gak pernah tau.

narti said...

mmm.... siapakah dia?

~ieDa~ said...

Wahhh..suka niehhh!

Summase Sanjaya said...

Saya tidak yakin kalau ada 5 orang yang sanggup mati kerana saya

ivan kavalera said...

Believe it or not. I like your site.

Maria Mansil said...

hmmm... kalau setakatn menyayangi mungkin ada kebenarannya... tapi yang sangup mati... emmm.. wujud lagi ke manusia yang sebegitu?? Sebab sayang sangup mati?? Bukan ke sayang boleh tukar ganti?? Zaman dulu mungkin... zaman sekarang tak ada kot!! sangup tak awak mati sebab sayang kan kekasih awsak??? tidak kan!! saya???? mungkin tidak!!! - maria oh maria wazzz here!!!

Kenali dan Kunjungi Objek Wisata di Pandeglang said...

pecaya pecaya....

eh,kang....tolong saya donk buat pasang link http://die-silver.blogspot.com/2009/08/kenali-dan-kunjungi-objek-wisata-di.html pake anchor text Kenali dan Kunjungi Objek Wisata di Pandeglang. Mohon dukungannya ya kang???plisss

Rizky2009 said...

wah bener itu sob, kenapa aq bilang bener aq juga gatau, cuma bs merasakan aja, mp merinding aq sob bacanya

Post a Comment

 

© Copyright al-basri 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.